Νικόλαος Κωστογλούδης MD, EBOPRAS

 Νικόλαος Κωστογλούδης MD, EBOPRAS
481523Νικόλαος Κωστογλούδης MD, EBOPRAS

Πλαστικός Χειρουργός

Στρατιωτικός Ιατρός

Ισαύρων 14, Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκης 27, Νέα Μουδανιά

6947 430 511

 

Αισθητική Πλαστική Χειρουργική : ανώδυνες επεμβάσεις χωρίς νυστέρι

 

Ο δημοφιλής και συνεχώς εξελισσόμενος τομέας τηςΑισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής προσφέρει λύσεις στις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου, που αναζητά άμεσα και αξιόπιστα αποτελέσματα από ανώδυνες τεχνικές με ελάχιστη περίοδο ανάρρωσης για τη βελτίωση της εμφάνισής του. Η επιστήμη και η τεχνολογία, σε μία παράλληλη πορεία εξέλιξης δίνουν καθημερινά νέα «εργαλεία» στα χέρια του Πλαστικού Χειρουργού.

Εξάλειψη ρυτίδωνbotox

Η πιο διαδεδομένη θεραπεία στο Ιατρείο του Πλαστικού Χειρουργού είναι η εφαρμογή Botox, το οποίο με φυσικό και αρμονικό τρόπο καταργεί τις ρυτίδες έκφρασης στο μέτωπο, ανάμεσα στα φρύδια και στο έξω όριο των ματιών (πόδι της χήνας), δίνοντας την τελική εικόνα ενός ξεκούραστου προσώπου χωρίς αλλοίωση των χαρακτηριστικών του.

Αύξηση ζυγωματικών

dermal_fillers-940x350Με τη χρήση ενέσιμου gel υαλουρονικού οξέος(hyaluronic acid dermal fillers) επιτυγχάνεται αναπλήρωση του χαμένου όγκου στην περιοχή των ζυγωματικών. Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί δομικό συστατικό στο δέρμα του ανθρώπου, οπότε το αποτέλεσμα είναι εντελώς φυσικό. Παράλληλα αμβλύνονται οι βαθιές ρινοπαρειακές ρυτίδες και το πρόσωπο αποκτά πιο νεανική όψη.

Γέμισμα χειλέων

Lip-AugmentationΕπιλέγεται η χρήση ειδικού τύπου gel υαλουρονικού οξέος ή χρήση ενθεμάτων σιλικόνης για μόνιμο αποτέλεσμα. Η διαδικασία γίνεται με τοπική αναισθησία για εντελώς ανώδυνη εφαρμογή της θεραπείας σε περιπτώσεις που τα χείλη δεν είναι επαρκώς σαρκώδη. Για τη διόρθωση των «ρυτίδων του καπνιστή» (πυκνές κάθετες ρυτίδες στα όρια των χειλιών), η εφαρμογή Botox σε κατάλληλα σημεία προσφέρει εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Βαθύ peeling – ενυδάτωση προσώπου

Για βαθύ καθαρισμό του προσώπου η θεραπεία με τριχλωροξικό οξύ (TCA) αποτελεί μια ιδανική επιλογήχημικού peeling. Η θεραπεία με Fractional Laser CO2, εκτός από την απομάκρυνση της επιφανειακής κερατίνης στιβάδας, ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, με αποτέλεσμα το δέρμα να γίνεται σφριγηλό, να αποκτά λάμψη και να εξαλείφονται οι δυσχρωμίες και οι λεπτές ρυτίδες του προσώπου. Όλες οι θεραπείες του προσώπου μπορούν να συνδυαστούν με εφαρμογές εντατικής ενυδάτωσης και θρέψης του δέρματος στο πλαίσιο της μεσοθεραπείας με χρήση διαλυμάτων πλούσιων σε ιχνοστοιχεία, βιταμίνες, συνένζυμα, υαλουρονικό οξύ και άλλες ευεργετικές ουσίες.

Lifting προσώπου χωρίς νυστέρι

1

Οι θεραπείες με διαφορετικούς τύπους gel υαλουρονικού οξέος, ανάλογα με την ανατομική περιοχή του προσώπου που εφαρμόζονται μπορούν να δώσουν ικανοποιητικά αποτελέσματα. Τελευταία εξέλιξη στον τομέα αποτελεί η εφαρμογή ειδικών ενέσιμων νημάτων (lifting threads), κατασκευασμένων από βιοσυμβατά υλικά που για χρόνια έχουν χρησιμοποιηθεί στην τεχνολογία των χειρουργικών ραμμάτων (PDO, PGA, Polypropylene). Η εφαρμογή τους με κατάλληλη τεχνική δημιουργεί ένα υποστηρικτικό πλέγμα στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος (χόριο) και παράλληλα επιταχύνει τη διαδικασία παραγωγής νέων κολλαγόνων και ελαστικών ινών, βελτιώνοντας τελικά την όψη και το οβάλ του προσώπου.

Λιποαναρρόφηση

liposuction

Η Λιποαναρρόφηση εφαρμόζεται πολλά χρόνια με κύριες ενδείξεις την κυτταρίτιδα, το τοπικό πάχος, τη σύσφιξη του δέρματος, τη βελτίωση του περιγράμματος και των καμπυλών του σώματος. Ωστόσο, οι τεχνικές λιποαναρρόφησης συνεχώς εξελίσσονται και συνδυάζονται με τεχνολογίες υπερήχων, Laser και άλλες. Η σύγχρονη τεχνική της δυναμικά υποβοηθούμενης λιποαναρρόφησης (power assisted liposuction) με χρήση παλλόμενης κάνουλας μικρής διαμέτρου επιτρέπει την εφαρμογή της θεραπείας σε πολύ συντομότερο χρόνο, χωρίς πόνο, με ελάχιστη απώλεια αίματος και βραχύτερη περίοδο ανάρρωσης.

Related post