«Και που να δείτε τις αδελφές μου…»

 «Και που να δείτε τις αδελφές μου…»

6D7555554632B3362A5D2F2AE027CF55

Η Όλγα, η Δανάη, η Χριστίνα, ο κρητικός κώδικας τιμής και η μητρική συμβουλή

Αν και η υπουργός Τουρισμού αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας στην προσωπική της ζωή, για πρώτη φορά αποφάσισε να κάνει μια εξαίρεση και να συστήσει στο ευρύ κοινό τις δύο αγαπημένες της αδερφές, τη Χριστίνα και τη Δανάη.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη είναι η πρωτότοκη κόρη του γιατρού και μετέπειτα πολιτικού Γιάννη Κεφαλογιάννη και της δικηγόρου Ελένης Βαρδινογιάννη. Ακολουθεί η Χριστίνα, ενάμιση χρόνο μικρότερη και τέλος η «μικρή» της οικογένειας, η Δανάη με τρία χρόνια διαφορά από τη δεύτερη.

«Λόγω της κρητικής καταγωγής μας είμαστε μεγαλωμένες γνωρίζοντας την ουσία του όρου αγαπημένη οικογένεια. Από τον πατέρα μας κληρονομήσαμε το κρητικό τσαγανό και από τη μητέρα μας, η οποία θυσίασε την καριέρα της για να μας μεγαλώσει, τις αρχές που κουβαλάμε μέχρι σήμερα, όπως το να πατάμε γερά στα πόδια μας ποντάροντας αποκλειστικά στις δικές μας δυνάμεις», αναφέρει η Χριστίνα στο «Πρώτο Θέμα».

Η Όλγα και η Χριστίνα όταν ήταν μικρές ένιωθαν σχεδόν σαν δίδυμες. «Η Δανάη ήταν το μικρό μας κι εμείς όποτε χρειαζόταν παίζαμε τον ρόλο της μητέρας», σημειώνει η υπουργός Τουρισμού, τονίζοντας ότι με τη Χριστίνα μοιραζόμασταν τα μυστικά μας αλλά και τα ρούχα μας. Μια ζωή με θυμάμαι να γκρινιάζω για κάποιο φόρεμα που είχε εξαφανίσει από την ντουλάπα μου. Αν και είμαστε διαφορετικές, αλληλοσυμπληρωνόμαστε και νιώθουμε πολύ δεμένες».

«Η Όλγα, ως μεγαλύτερη και πιο δυναμική, μας οργάνωνε και στις δουλειές και στις σκανδαλιές. Ήταν η καλύτερη μαθήτρια και η μόνη που ξυπνούσε χωρίς ξυπνητήρι για το σχολείο. Μάλιστα, ενεργοποιούσε και τη Χριστίνα, τη στιγμή που το δικό μου πρωινό ξύπνημα ήταν ο μόνιμος πονοκέφαλος και για τις δυο τους. Δεν φτάνει που αργούσα να σηκωθώ, χουζούρευα κιόλας», λέει η Δανάη. «Εξαιτίας της κοντέψαμε να χάσουμε πολλές φορές το σχολικό, διηγούνται η Όλγα και η Χριστίνα Κεφαλογιάννη, γελώντας με νόημα.

6D7555554632B3362A5D2F2AE027CF55

Related post