Ελληνικές επιχειρήσεις: Chipita

 Ελληνικές επιχειρήσεις: Chipita

Η Chipita ιδρύθηκε το 1973 στην Ελλάδα με αντικείμενο την παραγωγή και εμπορία αλμυρών snacks, με βασικό, τότε, προϊόν τα Extra τυρογαριδάκια και από το 1988 τα πατατάκια (potato chips).

Το 1991, κυκλοφόρησε το croissant 7DAYS – ατομικό, συσκευασμένο, μακράς διαρκείας, και πολύ γρήγορα και το mini 7DAYS.Λίγα χρόνια μετά, το 1995, κυκλοφόρησε τα Βake Rolls, ένα καινοτόμο, αλμυρό προϊόν που γνώρισε πολύ γρήγορα μεγάλη επιτυχία.Περίπου την ίδια εποχή, η Chipita ξεκινά την πορεία της διεθνοποίησής της, μια πορεία την οποία ακολουθεί πιστά μέχρι σήμερα. Η ανάπτυξη αυτή πραγματοποιείται με δύο τρόπους: είτε με δικές της εταιρείες είτε με στρατηγικές συνεργασίες με μεγάλες διεθνείς ή ισχυρές τοπικές εταιρείες.

Έτσι, η Chipita δραστηριοποιείται εκτός Ελλάδας από το 1996 εγκαθιστώντας μονάδες παραγωγής στη Βουλγαρία, με την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία και τη Σαουδική Αραβία, αλλά και πιο πρόσφατα την Τουρκία, τη Μαλαισία, το Μεξικό, την Ινδία και τη Σλοβακία (2020) να ακολουθούν. Από την περίοδο αυτή, η Chipita έχει επίσης δημιουργήσει εμπορικά γραφεία σε 11 χώρες – την Τσεχική Δημοκρατία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, τη Σερβία, τη Σλοβακία,την Κροατία, τη Βαλτική, τη Γεωργία, την Ουκρανία, τη Λευκορωσία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σήμερα, η Chipita δραστηριοποιείται διεθνώς σε 3 μεγάλες κατηγορίες προϊόντων: κρουασάν και παρόμοια προϊόντα ζύμης, ψημένα σνακ από ψωμί (Bake Rolls) και άλλα προϊόντα.

Τα προϊόντα μας, που παράγονται σε 14 μονάδες παραγωγής σε 11 διαφορετικές χώρες, παραδίδονται στους καταναλωτές σε συνολικά 56 χώρες, είτε άμεσα είτε έμμεσα μέσω στρατηγικών συνεργασιών.

Επικοινωνία:

Διεύθυνση: 12ο χλμ. Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, 144 52 Μεταμόρφωση, Αττική, Ελλάδα
Τηλ: +30 210 2885000, Fax: +30 210 2885036
Πηγές: chipita.com
Φωτογραφία: naftemporiki.gr

i-Ellada

Related post