Ελληνικές επιχειρήσεις: ΚΟΡΡΕΣ Φυσικά Προϊόντα

 Ελληνικές επιχειρήσεις: ΚΟΡΡΕΣ Φυσικά Προϊόντα

Το φαρμακείο Τζιβανίδη, που άνοιξε γύρω στα μέσα της δεκαετίας του ’60 πίσω από το Καλλιμάρμαρο, ήταν το πρώτο ομοιοπαθητικό φαρμακείο στην Ελλάδα . Ο Γιώργος Κορρές προστέθηκε στην ομάδα Τζιβανίδη το 1989 ενώ σπούδαζε στη Φαρμακευτική Αθηνών. Παρόλο που ξεκίνησε αντιμετωπίζοντας την ομοιοπαθητική με σκεπτικισμό κατέληξε ο πιο ένθερμος υποστηρικτής της ενθουσιασμένος από την αποτελεσματικότητα των φυσικών συστατικών. Με οδηγό το πάθος του και τη βαθιά του γνώση των βοτάνων, ο Γιώργος δε σταμάτησε να οραματίζεται την ανάπτυξη μίας ολοκληρωμένης σειράς φυσικής περιποίησης προσώπου, την οποία κατάφερε να βάλει μπροστά όταν ανέλαβε τα ηνία του ιστορικού φαρμακείου, το 1992. Το πρώτο του βήμα ήταν να δημιουργήσει ένα υποδειγματικό εργαστήριο ομοιοπαθητικής βασισμένο στα πρότυπα των αντίστοιχων στο εξωτερικό. Υποβοηθούμενος από την κληρονομιά του φαρμακείου, τη δική του γνώση και κατανόηση πάνω από 3.000 θεραπειών με βότανα και τη δίψα του για την εξεύρεση εναλλακτικών μέσα από τη φύση, άρχισε να κατασκευάζει τις πρώτες φόρμουλες, τις οποίες πρώτα δοκίμαζε στους φίλους του.

Το 1996 γεννήθηκε η ΚΟΡΡΕΣ. Η φιλοσοφία πίσω από τη μάρκα απλή – χρήση φυσικών και /ή πιστοποιημένων οργανικών συστατικών της καλύτερης ποιότητας, προϊόντα φιλικά στην επιδερμίδα, αλλά και στο περιβάλλον, με κλινική αποτελεσματικότητα, προϊόντα τόσο προσιτά ώστε να επιτρέπουν την καθημερινή χρήση αλλά ταυτόχρονα άρτια αισθητικά ώστε να «μας εμπνέουν και να μας κάνουν να νιώθουμε χαρούμενοι».

Η κρέμα 24ωρης ενυδάτωσης Άγριο Τριαντάφυλλο ήταν το πρώτο προϊόν περιποίησης προσώπου της ΚΟΡΡΕΣ και ταυτόχρονα παγκόσμια πατέντα.

Το ιστορικό φαρμακείο παραμένει ακόμα και τώρα το μεγαλύτερο φαρμακείο του είδους του στην Αθήνα με πιστή και αφοσιωμένη πελατεία ενώ ταυτόχρονα εκτελεί και χρέη ‘σχολής’ για όλα τα νέα μέλη της ομάδας ΚΟΡΡΕΣ.

Ο Γιώργος Κορρές, απόφοιτος της Πρότυπης Ευαγγελικής Σχολής Νέας Σμύρνης, σπούδασε Φαρμακευτική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. To 1989 ξεκίνησε να εργάζεται στο παλαιότερο ομοιοπαθητικό φαρμακείο της Ελλάδας, το οποίο ανέλαβε πλήρως το 1992. Στα χρόνια που ακολούθησαν, δημιούργησε ένα εργαστήριο παραγωγής ομοιοπαθητικών σκευασμάτων στα πρότυπα των πιο σύγχρονων της Ευρώπης. Το 1996, με εφόδια την εμπειρία που είχε αποκτήσει και την πίστη του σε προϊόντα που βασίζονται σε φυσικές πρώτες ύλες, ίδρυσε την ‘ΚΟΡΡΕΣ Φυσικά Προϊόντα’, με στόχο τη δημιουργία προϊόντων με βότανα, που είναι ασφαλή, αποτελεσματικά, άρτια αισθητικά και ταυτόχρονα σε προσιτή τιμή. Ο Γιώργος Κορρές συμμετέχει στην Έρευνα και Ανάπτυξη σε συνεργασία με το Εθνικό ίδρυμα Ερευνών, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και άλλα παγκόσμια κέντρα ερευνών. Η συνεχής του προσπάθεια είναι να χρησιμοποιεί αξιόπιστα, κλινικά αποδεδειγμένα ενδημικά ελληνικά βότανα γι’ αυτό το λόγο αναπτύσσονται συνεργασίες με τοπικούς βιοκαλλιεργητές και κοινωνικούς φορείς, τους οποίους η ΚΟΡΡΕΣ στηρίζει και εκπαιδεύει σε όλα τα στάδια της βιολογικής καλλιέργειας και συλλογής.

Η Λένα Φιλίππου Κορρέ, πτυχιούχος Χημικός Μηχανικός, υπήρξε το πρώτο άτομο που προσελήφθη στην εταιρεία ΚΟΡΡΕΣ ΤΟ 1996, πρωταγωνιστώντας στη ‘διαμόρφωση’ και ‘καθιέρωση’ του brand που μόλις είχε ‘γεννηθεί’ στο πρώτο ομοιοπαθητικό φαρμακείο της Αθήνας. Έχοντας αναλάβει σημαντικές θέσεις σε στρατηγικούς τομείς –Πωλήσεις, Marketing, Επικοινωνία, Εξαγωγές και Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων. τώρα ηγείται του τμήματος Ανάπτυξης Προϊόντων, αναλαμβάνοντας καθήκοντα Brand Development Director για την ΚΟΡΡΕΣ. Συνεργαζόμενη στενά με την ομάδα του τμήματος R&D, η Λένα συμμετέχει ενεργά σε όλη τη διαδικασία ανάπτυξης ενός προϊόντος. Η μεγαλύτερη πρόκληση που έχει αντιμετωπίσει ως σήμερα ήταν η ανάπτυξη της σειράς ΚΟΡΡΕΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙ με βρώσιμο γιαούρτι. Η δημιουργία μιας σταθερής καλλυντικής φόρμουλας που μπορεί να διατηρήσει όλες τις ωφέλιμες ιδιότητες του ‘ζωντανού’ γιαουρτιού, παραμένει ένα εργαστηριακό επίτευγμα και μια παγκόσμια καινοτομία για τη βιομηχανία των καλλυντικών. Η Λένα έχει προταθεί ως υποψήφια για το βραβείο Achiever Awards από το Βρετανικό Διοικητικό Συμβούλιο του οργανισμού CEW (Cosmetic Executive Women). Στόχος του CEW είναι να προβάλλει τις γυναίκες που δραστηριοποιούνται και πρωτοπορούν στη βιομηχανία των καλλυντικών, αναγνωρίζοντας τα εξαιρετικά επιτεύγματά τους.

Επικοινωνία:

KORRES Α.Ε. ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ T + 30 213 01 88 800 F + 30 213 01 88 888

Δροσίνη 3 & Τατοϊου, 144 52 Μεταμόρφωση, Ελλάδα.

 

Πηγή: korres.com

i-Ellada

Related post