Ελληνικές επιχειρήσεις: ΒΙΚΟΣ Α.Ε.

 Ελληνικές επιχειρήσεις: ΒΙΚΟΣ Α.Ε.

Η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων Α.Ε. (ΒΙΚΟΣ Α.Ε.) είναι μία οικογενειακή επιχείρηση, η οποία ιδρύθηκε το 1990 και αποτελεί μία από τις πλέον γνωστές και καταξιωμένες εταιρείες στο χώρο των εμφιαλωμένων νερών. Πρόκειται για μία ελληνική εταιρεία, που ξεκίνησε την παραγωγική της δραστηριότητα με την εμφιάλωση, από την ομώνυμη πηγή, του Φυσικού Μεταλλικού Νερού «Βίκος», το οποίο διαθέτει από το 1992 στην Ελληνική αλλά και ξένη αγορά ενώ ταυτόχρονα αποτελεί το βασικό προμηθευτή των μεγαλύτερων αλυσίδων super market.

Τα Φυσικά Μεταλλικά Νερά «Βίκος», «ΜΙΤΣΙΚΕΛΙ» και «ὐάς» εμφιαλώνονται στις αντίστοιχες πηγές, στα εργοστάσια Περιβλέπτου, Καλπακίου και Καλιάνων, με υπερσύγχρονα μηχανήματα, χωρίς καμία παρέμβαση από ανθρώπινο χέρι και χωρίς να υφίστανται καμία επεξεργασία σε όλη τη διαδικασία, από την άντληση έως και τη διάθεση του προϊόντος στον τελικό καταναλωτή. Επιπλέον, το 2014, και ως αποτέλεσμα δύο ετών εντατικής Έρευνας και Ανάπτυξης, η εταιρεία εισήλθε στην αγορά των αναψυκτικών, λανσάροντας 8 διαφορετικές γεύσεις και δημιουργώντας, παράλληλα, μία νέα κατηγορία προϊόντων, τα Φυσικά Μεταλλικά Αναψυκτικά «Βίκος».

Τα Φυσικά Μεταλλικά Αναψυκτικά «Βίκος» είναι τα μόνα αναψυκτικά με Φυσικό Μεταλλικό Νερό. Παράγονται στο εργοστάσιο Καλπακίου με κύριο συστατικό το Φυσικό Μεταλλικό Νερό «ΜΙΤΣΙΚΕΛΙ»κατευθείαν από την πηγή χωρίς καμία επεξεργασία, αλλά και με χυμούς από ελληνικά φρούτα και τις δικές μας ξεχωριστές συνταγές και γεύσεις! Το 2017 η εταιρεία εμπλουτίζει την γκάμα των αναψυκτικών με 3 νέες γεύσεις, με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και γλυκαντικό από το φυτό στέβια, Βίκος Cola στέβια, Βίκος Πορτοκαλάδα στέβια και Βίκος Λεμονάδα στέβια.

Η ΒΙΚΟΣ Α.Ε. λειτουργεί τέσσερα υπερσύγχρονα εργοστάσια με καθετοποιημένη παραγωγή. Τα δύο εργοστάσια (Περιβλέπτου και Καλπακίου) παράγουν εμφιαλωμένα νερά και αναψυκτικά και βρίσκονται στα παραδοσιακά και αυστηρά προστατευόμενα  Ζαγοροχώρια (προστατεύονται οικιστικά και οικολογικά από το Π.Δ. 26-9-1979), το τρίτο εργοστάσιο, η PETCOM Plastics, βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων και παράγει πλαστικά προπλάσματα (preforms) από PET και πώματα για τη συσκευασία νερού, αναψυκτικών και γάλακτος ενώ το τέταρτο εργοστάσιο, βρίσκεται στους Καλιάνους Κορινθίας και παράγει εμφιαλωμένα νερά.

Σε ιδιόκτητες εκτάσεις, 260 στρεμμάτων, βρίσκονται οι εγκαταστάσεις συνολικού εμβαδού 79.000m2, όπου η εταιρεία απασχολεί άμεσα 450 εργαζόμενους, αξιοποιεί 7 πηγές νερού και διαθέτει 30 γραμμές παραγωγής, εκ των οποίων οι 13 είναι γραμμές εμφιάλωσης νερού και αναψυκτικών, με δυναμικότητα παραγωγής 446.600 λίτρων/ώρα και οι 17 είναι γραμμές παραγωγής preforms και πωμάτων στην PETCOM Plastics.

Οι πηγές «ΒΙΚΟΣ» και «ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ» είναι αναγνωρισμένες σαν πηγές Φυσικού Μεταλλικού Νερού (Αρ. Αναγνώρισης: Y2/οικ. 478/12.02.96 και ΔΥΓ2ΓΠ113256/17.10.06 αντίστοιχα). Κατευθείαν από αυτές, χωρίς καμία επεξεργασία, εμφιαλώνονται τα αντίστοιχα Φυσικά Μεταλλικά Νερά. Η 3η πηγή – πηγή «Σεπετά» – είναι επιτραπέζιου νερού (Aρ. έγκρισης: 4971/16-4-1997 / Δ.Υ.Ι.) και από αυτήν εμφιαλώνονται τα επιτραπέζια νερά «Γάργαρο» και «Επιτραπέζιο νερό» τα οποία διακινούνται αντίστοιχα στα μεγάλα Super Market ΜΕΤRO και LIDL.

Η έκταση στην οποία βρίσκονται οι πηγές και οι εγκαταστάσεις της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων Α.Ε. είναι ιδιόκτητη. Βρίσκεται σε περιοχή που χαρακτηρίζεται από πολλές χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις, κοντά στο φαράγγι του Βίκου, στα παραδοσιακά και αυστηρά προστατευόμενα τα ονομαστά για την φυσική ομορφιά τους, και μακριά από κάθε βιομηχανική και αστική δραστηριότητα. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το ότι το νερό της περιοχής ήταν ανέκαθεν γνωστό για τις χωνευτικές και διουρητικές του ικανότητες καθώς και την ευχάριστη γεύση του, έδωσε το έναυσμα για την εκμετάλλευσή του με το ξεκίνημα της εμφιάλωσης του νερού «Βίκος» από την ομώνυμη πηγή.

Έτσι δόθηκε η δυνατότητα ακόμη και σε ανθρώπους που διαμένουν μακριά από την χαρισματική αυτή περιοχή να το απολαύσουν φέρνοντας το πιο κοντά σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Από το 2008, ξεκίνησε η εμφιάλωση και η διάθεση στην αγορά ενός ακόμα Φυσικού Μεταλλικού Νερού από την ομώνυμη αναγνωρισμένη πηγή «ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ» στο δεύτερο εργοστάσιο της εταιρείας στο Καλπάκι Ιωαννίνων.

Η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων Α.Ε. από την αρχή της λειτουργίας της έδωσε εξέχουσα σημασία στην ποιότητα των υλικών συσκευασίας που χρησιμοποιεί και στον πρωτοποριακό σχεδιασμό της φιάλης και της ετικέτας. Είναι η πρώτη Ελληνική βιομηχανία στο χώρο των εμφιαλωμένων νερών που χρησιμοποίησε βιδωτό καπάκι, αποστειρωμένο, εισαγόμενο από τη Γαλλία, ώστε να διαφυλάξει την μικροβιακή καθαρότητα του προϊόντος.
Η πολιτική ποιότητας που εφαρμόζει η εταιρεία σε κάθε της απόφαση την κατέταξε μέσα στις 100 περισσότερο αποδοτικές , με βάση το ενεργητικό, Ελληνικές εταιρείες (Ναυτεμπορική 11.10.1999 & Ναυτεμπορική Ιούνιος 2006)

Εξάλλου, η υψηλή ποιότητα των προϊόντων μας και η συνεχής διεύρυνση του αγοραστικού μας κοινού, μας οδήγησε στην 1η θέση της «ζεστής» αγοράς εμφιαλωμένου νερού στην Ελλάδα σύμφωνα τα στοιχεία της ερευνητικής εταιρείας AC Nielsen για το 12μηνο Φεβρουαρίου 2006 – Ιανουαρίου 2007. Τη συγκεκριμένη θέση τη διατηρεί έκτοτε συνεχώς έως και σήμερα.
Η εταιρεία εξάγει τα προϊόντα της στην Γερμανία, Κύπρο, Ιταλία και Βαλκάνια, μέσω ενός καλά οργανωμένου δικτύου διανομής ενώ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τα προϊόντα διακινούνται μέσω των ιδιόκτητων αποθηκών – logistics centers της.

Επικοινωνία:

Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων Α.Ε.

Περίβλεπτος Ιωαννίνων

Ιωάννινα, ΤΚ: 45 500

Τηλ: 26510 61951, 26510 62111, 26510 63673

Φαξ: 26510 61363

Email: info@vikos.com

Google Map: http://goo.gl/maps/1MWlR

Πηγή: vikoswater.gr

i-Ellada

Related post