Νάξος : Εμμανουήλ Β. Κουφόπουλος τυροκομία Νάξου

 Νάξος : Εμμανουήλ Β. Κουφόπουλος τυροκομία Νάξου

Η ιστορία του μικρού μας τυροκομείου πάει 4 γενεές πίσω, καθώς η τέχνη της τυροκόμισης αποτελεί παράδοση στην οικογένειά μας. Η δεξιοτεχνία πέρασε από γενιά σε γενιά μέχρι που το 1990, ο Εμμανουήλ Β. Κουφόπουλος, μαγεμένος από τον κόσμο του τυριού, σπούδασε και αποφάσισε να δημιουργήσει ένα τυροκομείο με σύγχρονο εξοπλισμό. Συνδυάζοντας την τεχνολογία και τις παραδοσιακές τεχνικές, ξεκίνησε την αναβίωση όλων των παραδοσιακών τυριών των Κυκλάδων, όμως παράλληλα δημιούργησε και νέα είδη, έχοντας ως πηγή έμπνευσης , τον φυσικό πλούτο του νησιού, όπως είναι τα βότανα και το κρασί. Αυτή τη στιγμή παράγει 25 διαφορετικά είδη τυριών, από φρέσκο γάλα που συλλέγει με μεράκι καθημερινά από τους παραγωγούς του νησιού. Χάρη στις ιδιαίτερες γεύσεις που δημιουργεί έχει πάρει πολλά βραβεία και έχει γίνει ευρέως γνωστός.

Η απόκτηση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ, ο συνεχής ποιοτικός έλεγχος, η τήρηση των κανόνων υγιεινής, η άριστη τεχνογνωσία και ο σύγχρονος εξοπλισμός (πιστοποιήσεις με διεθνή πρότυπα ποιότητας, όπως HACCP, ISO 9001:2008, ISO 22000:2005) , εγγυώνται την καλή πορεία της επιχείρησης.

Τα προϊόντα της ΤΥΡΟΚΟΜΙΑΣ ΝΑΞΟΥ προωθούνται σε μικρές ποσότητες σε επιλεγμένα ντελικατέσεν σχεδόν σε όλη την Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού (Κύπρο, Γερμανία, Τουμπάι, Νέα Υόρκη κ.λπ.)

Επικοινωνία:

Κατάστημα Νάξου

Παπαβασιλείου Χώρα Νάξου 84300
Τηλ.-Φαξ.: 22850 26018

Κατάστημα Αθήνας

Εθνικής Αντιστάσεως 18, Χαλάνδρι 15232
Τηλ.: 210 6837758

Πηγή: tyrokomia-naxou.gr

i-Ellada

Related post